Over Ons

 

In het zonnige Zuid-Limburg wonen wij 'Roy en Jill' met onze Kune Kune varkens.

We zijn al een hele tijd bekent met de mooie Kune kunes en hebben er al een hoop over geleerd door onze oude borg Pumba. Hij is al was al vanaf zijn biggetjes tijd bij ons en heeft ons alle fijne en leuke kanten van het ras laten zien. Toen Pumba 9 jaar werd, werd het toch tijd dat hij op zijn oude dag een vriendinnetje kreeg, we wilde dat hij na jaren tussen de schapen, kippen, ganzen etc. te hebben gelopen, hij wel een soortgenoot had verdient. Ze zijn namelijk erg gesteld op een of meerdere soortgenoten in de buurt. Dus besloten we er een zeugje bij te halen, nog niet wetend dat dit ons eerste fok zeugje werd. We wilde tenslotte gewoon een maatje voor Pumba. 

Door met veel fokkers contact te hebben gehad en ons lid gemaakt van de Kune Kune Vereniging Nederland, werden we steeds enthousiaster over het ras en wilde eigenlijk ook wel eens een toompje in onze eigen stal. Uiteindelijk door veel te hebben nagedacht besloten we een zeugje te nemen dat geschikt was voor een toompje biggen. 

Uiteindelijk kwam Kuna in ons bezit, een mooi ginger/zwart zeugje met een oooh zo lief snoetje. Ja we waren beide verkocht. 

Inmiddels alweer 6 jaar later hebben we verschillende kune kune dames en onze eigen toekomstige dekbeer Timon.

 

 

 

 

Wil je meer informatie over het ras of wil je op de wachtlijst voor onze biggen? Dan stuur even een email naar kunekune2012@gmail.com